Comacchio

Comacchio egy város Olaszország Ferrara tartományában, 48 km-re Ferrara városától.

Comacchio szimbóluma a Trepponti építészeti komplexum.1634-ban építettte Luca Danesi, öt lépcsősor vezet fel, amelyek isztriai kőből készültek.

Comacchio székesegyházát San Cassiano nevezezték el, eredete a nyolcadik században nyúlik vissza. Eredetileg háromhajós épület volt, de most már csak egyhajós, tizenkét oldalsó kápolnás elosztás jellemzi. Az oldalán áll a harangtorony.

A hidak a legfontosabb elemei Comacchio történelmi központjának, ugyanis az ősi város kis szigetekre épült, amit ezek a hidak kapcsolnak össze.

A tizenkilencedik századi Palazzo Bellini ad otthont a Gallery of Contemporary Art-nak, ahol a levéltár, a könyvtár, kulturális intézmények minisztériuma található.

A Carico Múzeum ad otthont egy Római kereskedelmi hajóroncsoknak még császári korszakból, amit 1989-ben a vízelvezető csatorna építése során találták meg. A hajót kiváló állapotban tárták fel, még tartalmazta a teljes rakományt (amforák, élelmiszerek). A hajót a megtalálásának megfelelő állapotban és felszereltségével állították ki.

Comacchioban sok történelmi épülete taláható: a Santa Maria in Padovetere kolostor (Valle Pega) és a Santa Maria in Aula Regia (X. század), a Clock Tower (XIV század), a Loggia dei Mercanti o del Grano, a régi San Camillo kórház, és a Loggia dei Cappuccini, amelyet 142 boltívvel támogatott márványoszlopok díszítenek és több mint 400 méter hosszú.

(forrás: Wikipédia)